Dr. Max Gerson

Dr. Max Gerson 1881. október 18-án született a németországi Wongrowitz-ban. Egyetemi tanulmányait Bresslauban, Würzburgban és Berlinben folytatta, diplomát a Freiburgi Egyetemen szerzett. Dr. Gerson, aki súlyos migrénektől szenvedett, felfedezte, hogy étrendi változtatásokkal meg tudta előzni ezeket a bénító fejfájásokat.

A degeneratív betegségek természetével és gyógyításával kapcsolatos nézetei akkor változtak meg drámaian, amikor egyik betege, aki a Gerson-féle "migrénes étrendet" követte, nem csupán a migrénből gyógyult ki, de a bőr tuberkulózisból is. Eredményeit a világ vezető orvosi szaklapjainak tucatjában publikálta, és ezzel alapozta meg a Gerson Terápiát, ennek a betegségnek az első gyógymódjaként.

Dr. Max Gerson képeA tuberculózissal kapcsolatos munkásságán keresztül, dr. Gerson barátságot kötött dr. Albert Schweitzerrel. 1931-ben kilenc hónapig tartó terápia után, Helene Bresslau-Schweitzer (1879-1957) kigyógyult tüdő tuberculózisából. Dr. Schweitzer 75 évesen szomorúan és fáradtan érkezett meg dr. Gersonhoz, előrehaladott felnőttkori cukorbetegségtől szenvedve. Néhány hét múlva dr. Schweitzer teljesen elhagyhatta komoly inzulin adagjait. Megerősödve és optimistán tért vissza Afrikába. Ez a humanitárius orvos, már elmúlt 90 éves, amikor még mindig dolgozott, és Nobel-díjjal tüntették ki az orvosi misszionárius munkásságáért. Schweitzer nyomon követte Gerson munkásságát, és látta, hogy az étrendi terápia sikeresnek bizonyult szív- és vesebetegségekben, valamint rákban is.

A II. Világháború előtt dr. Gerson és családja az Egyesült Államokba vándorolt. 1938-ban letette az egészségügyi tanács előtt a vizsgáit, és megkapta az orvosi hivatás gyakorlásához szükséges engedélyt New York államra. Húsz éven keresztül olyan rákos betegek százait kezelte, akiről az összes hagyományos kezelési mód sikertelensége után lemondtak az orvosok. Bár csupán néhány lektorált szaklap volt hajlandó elfogadni a táplálkozás "radikális" gondolatát a betegség kezelésében és megelőzésében, dr. Gerson továbbra is publikálta a terápiáról szóló cikkeit Európában. 1958-ban, 30 éves szakmai tapasztalatára alapozva, Gerson doktor ebben az orvosi monográfiában (Egy rákterápia: ötven eset eredményei címmel) írta meg a terápia elméletét, a kezelési tervet és az esettanulmányokat.

Dr. Gerson a holisztikus gyógyítás úttörője a jövőbe látott. Igaza volt, amikor azt jósolta, hogy a toxikus környezet olyan étrenddel kombinálva, melyből hiányoznak az alapvető tápanyagok, rákhoz és számos egyéb degeneratív betegségekhez vezethet. Bár saját korában kinevették, a kutatások eredményei ma már megerősítik azt, hogy a táplálkozás erőteljes és hatékony eszköz a betegségek kezelésében.

Dr. Max Gerson 1959-ben halt meg.

Dr. Albert Schweitzer a következő dicsérő szavakat mondta róla: "Dr. Gersonban az orvostudomány egyik legkiemelkedőbb géniuszát látom. Alapgondolatai közül sokat úgy fogadtak el, hogy közben a nevéről elfeledkeztek. Mégis sokkal többet ért el, mint ami ilyen nehéz körülmények között lehetségesnek tűnt. Olyan örökséget hagy hátra, amely figyelmet érdemel, és amely megérdemelt helyet biztosít számára. Azok, akiket meggyógyított, elképzeléseinek igazát tanúsítják."

Vissza