Gerson tanfolyam

Amennyiben közelebbről szeretne megismerkedni a Gerson terápia részleteivel, kérjük jelentkezzen az erre a célra szervezett tájékoztató jellegű előadásunkra az Egészségforrás Alapítványnál emailen vagy telefonon a 36-1-217-1360-as telefonszámon hétfőtől csütörtökig 10-től 16 óráig.

Feltételezzük, hogy amikor előadásunkra  jelentkezik, már olvasta Beata BishopIdeje a gyógyításnak című könyvét. Ennek egyik legfontosabb üzenete, hogy a rákos daganat csupán tünet és nem maga a betegség, tehát eltávolítása önmagában még nem elegendő a gyógyuláshoz. A tünet mögött igen súlyos, általános, az egész szervezetet érintő probléma húzódik meg, melyet csakis kemény, módszeres, hosszantartó gyógyító munkával orvosolhatunk. Ez, a teljes szervezetet minden szempontból támogató és megerősítő munka pedig maga a Gerson terápia.

Nyilvánvaló tehát, hogy a Gerson terápia nem csodaszer, melyet adott időben és adagban bekapva rohanhatunk tovább az eddigi helytelen, megbetegítő életmódunkkal. Ellenkezőleg! A Gerson terápia egy olyan csodálatos módszer, amely azonnali megálljt parancsol, életünk újraértékelését, életmódunk gyökeres megváltoztatását követeli, ezáltal hozzásegítve a teljes testi-(és ezzel együtt a lelki-) megújuláshoz, tehát a valódi gyógyuláshoz. Ezért történhet meg az a "csoda", hogy miközben a rákot gyógyítjuk, a test természetes egyszerűséggel minden egyéb korábbi problémát is sorra vesz, régebbi betegségek, éveken át tartó tünetek oldódnak és gyógyulnak meg végleg.

Ez a terápia tehát nem csupán egy "rák-terápia", mint azt sokan tévesen tudják, hanem egy általános, a szervezet egészére kiterjedő, ennek megromlott öngyógyító képességét ismét működésbe lendítő kezelés-együttes. Ezért kitűnő eredményekkel alkalmazható bármely más krónikus degeneratív megbetegedés (mint pl. cukorbetegség, szívkoszorúerek betegsége, magas vérnyomás, köszvény, veseelégtelenség, sclerosis multiplex, Crohn sy. vagy a bélrendszer egyéb krónikus betegségei, asztma, allergia, stb.) gyógyításában is, azaz számos olyan esetben, melyben a hagyományos orvoslás csak tüneti kezelést gyakorol.
Eredményességének egyik alapfeltétele viszont a kezelésmód szigorú feltételeinek pontos betartása. Előadásunkon ehhez a nem könnyű feladathoz kívánunk segítséget nyújtani.

A előadás célja a tudatos magatartás kialakítása, melyhez rendszerezett és áttekinthető ismereteket kínálunk a terápia szemléleti megközelítéséről, működési rendjéről, gyakorlati tennivalóiról.

A előadás egy elméleti és egy gyakorlati részből áll.

Az első részben részletesen elemezzük a terápia lényegét, alapelméletét, azt, hogy a "csodatévő" levek, gyógyszerek, a kávébeöntés és a diéta együttese hogyan hat a szervezetre, milyen fiziológiai és fiziopatológiai változások zajlanak sejtszinten, valamint arról, hogy a mai biofizikai, biokémiai kutatási eredmények hogyan adnak tudományos magyarázatot ezekre az összefüggésekre. Külön-külön ismertetjük a terápiában alkalmazott egyes gyógyszereket, ezek hatóanyagát és hatását, hogy érthető legyen szerepük a terápia teljességében. Fontosnak tartjuk, hogy a beteg pontosan tudja, mit miért tesz, mely cselekedetének milyen élettani hatása van.

A második részben, a korábban tárgyalt elméleti ismeretekre alapozva, egy teljes terápiás napot végigkövetve, megtanítjuk az órarend kialakítását, a pontos, receptszerű adagolásokat mind a leveket, mind a diéta egyes elemeit tekintve. Részletes tájékoztatást nyújtunk a terápiához szükséges alapanyagok, zöldségek, gyümölcsök különböző táplálékkiegészítők, valamint egyéb, konyhai és fürdőszobai eszközök és használati tárgyak beszerzési lehetőségéről, aktuális árairól. Pontos útmutatást adunk a terápiában használt, külföldi gyógyszerek beszerzéséhez, beleértve a szükséges mennyiségek kiszámolását, a megrendelő lap kitöltését, elküldését, valamint a pénzátutalás lebonyolítását is.

Az előadás során szükségszerűen szó esik a betegség-egészség lelki vonatkozásairól is, arról, hogy milyen lelki beállítódás gátolja, és milyen segíti a testi gyógyulást, mit tehetünk e téren önmagunk teljes gyógyulása érdekében, hogyan válhatunk újra életigenlő, derűs emberré, hogyan tarthatjuk meg testi-lelki jól-létünket.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy lehetőség szerint, a beteggel együtt kísérője is részt vegyen az előadáson, hiszen akkor lehet hatásosan együttműködni, valóban támogatni a pácienst, ha jövendő segítője is tisztában van a terápia lényegével, megérti és egyetért vele.

Vissza