Gerson Terápia

Teljes gyógyulás visszaesés nélkül

Miért jött létre ez a kis könyv? 

Ez a kis könyv két okból jött létre.

Először is, mint volt rákbeteg, aki nagy nehezen túlélt egy visszaesést 1980-ban, belülről ismerem a kiújuló betegség traumáját. Mint pszichoterapeuta, ugyanezzel a traumával találkoztam újra és újra daganatos beteg klienseim között;  de még a legtöbb  látszólag gyógyult beteg is félt a jövőtől: „Mi lesz, ha....” volt  kimondatlan vagy elsóhajtott kérdésük.  

A második ok pedig az, hogy tapasztalatom szerint a visszaesés elkerülése nem téma a modern medicinában, ami ezért nem is nyújt védelmet a kiújulás veszélye ellen. Amikor a kezelés véget ér, a beteget elbocsátják,  nem kap tanácsot életvitelre, szükséges változtatások bevezetésére, már csak kontrollra kell járnia – ez minden. És ez egyszerűen  nem elég. Ismét személyes tapasztalat jut eszembe:  „Folytassa életét ott, ahol abbahagyta,” mondta kedves, emberséges onkológusom búcsúzóul – más szóval folytassam azt az életet, amelyben megbetegedtem. Rosszabb tanácsot nem adhatott volna, ám én megfogadtam, mert tiszteltem és hálás voltam gondoskodásáért, és így visszatértem a napi 25 cigarettához, kitűnő, de stresszes  állásomhoz, összevissza diétámhoz és megoldatlan személyes problémáimhoz. Pontosan egy év múlva újult erővel, elterjedve jelentkezett a nyirokrendszeremben a malignáns melanoma.

Miért ne tette volna? Napnál világosabb, hogy a daganatos betegség nem egy tárgy, vagyis a tumor, hanem egy folyamat, amely az egész szervezetre kihat. A tumor a folyamat jelzése és megnyilvánulása, meg kell szabadulni tőle, de ez csak az első lépés. Magát a patologikus folyamatot is ki kell küszöbölni a testünkből, ha teljes gyógyulás és tartós egészség a célunk Ugyan mi értelme van a hosszas, költséges, szakszerű és – sajnos - általában kínos orvosi kezelésnek, ha nem biztosítjuk tartós eredményét?

Ez a munka pedig a jelenlegi helyzetben kizárólag a mi feladatunk. Senki más nem végzi el helyettünk. Egyes-egyedül rajtunk áll. Ez talán riasztó kötelezettségnek hangzik, de más szemszögből nézve az a nagy előnye, hogy felelősséget tudunk vállalni saját jövőnkért, nem vagyunk tehetetlen áldozatok, akik passzívan remélik, hogy nem esnek vissza: mi magunk tudunk aktívan, szakértelemmel  dolgozni önvédelmünk felépítésén.

Minden betegség több síkon zajlik, sok oka van. Minden betegség ébresztő. Ha súlyos, akkor riasztó. Azt üzeni, hogy baj van az életünkben, változtatni, javítani kell rajta, mert túl mély a szakadék aközött, ami van, és aminek lennie kellene, testi, lelki, érzelmi síkon, emberi kapcsolatainkban, világképünkben, vagyis létünk minden rétegében. Mondhatnánk a betegség holisztikus eredetű; a teljes gyógyulást is csak holisztikusan érhetjük el.

Szerző: Beata Bishop

Tovább

Gerson-terápia - A rák és egyéb krónikus betegségek gyógyítása

A modern medicinának két ellentétes arculata van. Az egyik a legmagasabb fejlettségű ragyogó technológia segítségével nagyszerű eredményeket ér el az akut betegségek és sürgősségi esetek kezelésében. A másik, amely krónikus, degeneratív betegségekkel foglalkozik, elmarad mögötte: csak tüneti kezeléssel tudja enyhíteni a leggyakrabban előforduló súlyos betegségeket, mint amilyen a rák, a szívbetegség és a magas vérnyomás, a diabétesz, az ízületi gyulladások több fajtája és a kóros elhízás. Az általános feltevés szerint ezeket és a modern civilizáció egyéb betegségeit sem, elkerülni sem gyógyítani nem lehet.

Ez a könyv, Gerson terápia – „A rák és egyéb krónikus betegségek gyógyítása”, megcáfolja ezeket a feltevéseket. Hiánytalan útmutató a Dr. Max Gerson (1881-1959) által kifejlesztett gyógymód elméletéhez és gyakorlatához, és megmutatja, hogy világunk egyre súlyosabb egészségválságát elsősorban a tápérték nélküli, természetellenes, mérgező táplálkozás okozza. A probléma megoldására ebben a könyvben megtaláljuk azt a zseniális, minden részletében precíz programot, amely kiküszöböli a betegségek alapvető okait, és tartós gyógyuláshoz vezet. A Gerson program főleg sok ráktípus gyógyítása miatt lett híres, azonban számos más degeneratív betegséget is sikeresen gyógyít.

Manapság a rákkutatók a világ minden táján olyan eredményeket mutatnak fel, amelyek igazolják Dr. Gerson sokéves klinikai munkájának egyik-másik eredményét. Sajnos az ilyen részleges meglátások értéktelenek. A Gerson terápia, mint a gyógyítás bizonyítottan sikeres módja, magába foglalja a modern kutatás sok eredményét – és még jóval többet.

Szerző: Charlotte Gerson, Beata Bishop

Tovább

Ideje a gyógyításnak

„Elvileg 1981. júniusa körül meg kellett volna halnom rosszindulatú melanomában, amely a rák egyik leggyorsabban terjedő fajtája. Ma egészséges vagyok a szó legteljesebb értelmében: nemcsak nem vagyok beteg, hanem nagyon jól érzem magam, és rengeteg energiám van. Amikor 1980. vége felé kiderült, hogy továbbterjedt a rákom, mellesleg cukorbajban, kezdődő izületi gyulladásban, gyakori migrénben és krónikussá vált foghús tályogban is szenvedtem. Ez a sok betegség mind elmúlt. Olyan érzés ez, mintha a második ifjúságom élném. A ráksebészeti beavatkozás során megcsonkítiott jobb lábam nagyrésze visszanőtt. Orvos barátaim szerint az ilyen fokú regenerálódás lehetetlen, és én hiszek is nekik, kivéve, hogy épp e lehetetlenségen járok minden nap. Testem gyógyulásával párhuzamosan átestem egy belső változáson is, amelynek során sok félelmemet, terhemet és elavult értékemet elvetettem, úgy, hogy ma szabadabb és teljesebb embernek érzem magam. Sokkal kevesebbet aggódom és sokkal többet nevetek, mint azelőtt. Mert ha az ember eljutott egyszer élet-halál mezsgyéjére, majd visszatért egy dúsabb életbe, akkor attól kezdve nem is képes többé aggodalomra.
Az én életemet a Gerson terápia mentette meg…”

Az új kiadás megvásárolható vagy megrendelhető az Egészségforrás Alapítványnál:
1092 Bp., Ráday u. 37. III/1.

Az új kiadás ára: 2.400 Ft

Szerző: Beata Bishop

Tovább

A gyógybeöntés ABC-je

A Gyógybeöntés ABC-je című füzet a Gerson terápiát végző páciensek számára készült a terápia során alkalmazott kávébeöntésekkel kapcsolatos tények, hiedelmek, gyakorlati tudnivalók tisztázására. A könyv a londoni székhelyű, Gerson terápiát végzőket támogató csoport évtizedes gyakorlati alkalmazási tapasztalataira épül, de részletesen kitér a beöntés hatásának elméleti vonatkozásaira is. Kétségtelen, hogy a kávébeöntés a kombinált Gerson terápia legszokatlanabb része, és gyakran ébreszt meglepetést és derűt azokban, akik soha nem próbálták ki. A kávébeöntés alapvető eredménye, hogy – bonyolult folyamatokon keresztül, klinikai kísérletekkel bizonyítottan – elősegíti a máj, s ezáltal az egész szervezet méregtelenedését. A betegek szempontjából a kávébeöntés alkalmazása csökkenti a depressziót, az általános idegfeszültséget, zavarodottságot, az allergiás tüneteket és a fájdalomérzést.

Tovább

A Gerson konyha ABC-je

A Gerson receptes könyv a Gerson terápiát kezdők számára készült. Bár a terápia első napjaiban állandó időszűkében vagyunk, mégis nagyon fontos, hogy a betegnek biztosítani tudjuk a különböző ízletes és tápláló ételféléket, hogy ez által serkentsük étvágyát és megőrizzük érdeklődését az élelmiszerek iránt. A segítőnek nem lesz ideje bonyolult ételeket készítenie, amit esetleg a beteg egyébként sem élvezne. Az ételek éppen ezért legyenek gyorsan, egyszerűen elkészíthetők és könnyen emészthetők, mindemellett változatos színeket, ízeket és összetételt biztosítsanak a beteg számára. Mindezt szem előtt tartva, számos gyorsan és könnyen elkészíthető receptet írunk le ebben a füzetben. A rendelkezésre álló élelmiszerekből a segítő, fantáziáját használva, különböző egyszerű fogásokat tálalhat.

Tovább